Ett gott skratt förlänger livet..

Skrivit av Tess: 2010-10-30 | 17:21:34

De här måste bara höras!! hahahahahaha






BloggAward..

Skrivit av Tess: 2010-10-30 | 10:51:35

Jag har så fint fått en beautiful blogger award av Martina




Regler: Kopiera in bilden och länka till den du fått den av. Ge Awarden till 7 andra bloggare.

Skriv 7 intressanta saker om dig själv…

1.
Jag har dansat breakdance en gång i tiden..

2.
Jag har ingen hårväxt under armarna.

3.
Jag har 6 småsyskon, och ett 7e på väg (kommer i januari) =)

4. Jag har aldrig jobbat som något annat än Frisör..

5. Jag är helt värdelös på att måla, trots mina 3år på Estet Bild och Form linjen, däremot är jag grym på att "måla hår" ;)

6.
Jag tycker om sommaren, men Älskar en riktigt härlig solig vinterdag.

7.
Numera måste jag äta minst en gång i timmen.. jobbigt, ja!



Lämnar vidare till dessa 7 :
Caroline B, Madelene B, Katja L, Katja TH, Lotta B, Malin H, Elin F.





Blödig..

Skrivit av Tess: 2010-10-30 | 10:31:23

Vad är det som händer med en alltså... Inte trodde jag väl nånsin att man skulle bli en blödig mespropp, det måste vara hormonerna.. åtminstone så skyller jag på dom..
Det har levt rövare i magen hela morgonen och det är ju sjukt mysigt, och sambon ville ju såklart också känna så han la huvudet mot magen, och plötsligt kände han också en spark mot örat..
Och jag då blödig som man blivit känner hur lyckotårarna börjar rinna, jag är en tönt men satan så lycklig jag är ♥





jävla tv4play

Skrivit av Tess: 2010-10-30 | 00:09:06

Nu är jag så sjukt less på det här. Har börjat utveckla nån form av hat mot tv4play, vafasen det funkar ju aldrig. Alltid är det nått fel på programmet man ska se, så får man börja om med fem minuters reklam stup i kvarten...
Försöker se på torsdagens avsnitt av robinsson, men nu efter fjärde gångens omladdning och ännu ett fel medelande; ett fel uppstod vid uppladdningen av videoklippet blabla bla bla my ass skiter jag i det här...
Orkar inte se samma skitreklam en gång till skärpning för fan!


Luleåååå

Skrivit av Tess: 2010-10-29 | 21:45:15

Gårdagen spenderades med resa till Norrland och såklart nationalsporten Hockey! Självklart spöade Luleå skiten ut Södertälje, och eftersom Timrå också vann så var det dubbel glädje för min del..


Den här dagen har däremot varit en sorgens dag, med begravning och många tårar. Det är aldrig roligt att ta farväl, men härligt att se välbekanta ansikten och vänner. Och tårarna till trots så var det en del skratt och fina minnen.

Däremot vände dagen fort till lycka. Jag har ju känt lite småsparkar och att det har levt om en hel del i kaggen, men shit, antingen är det en retsticka, karatekid eller nya Zlatan som vevar runt i magen på mig. Första ordentliga sparken kom i bilen påväg hem till svågern, och sen har det levt om hela dan i magen sen dess. Och blödig som man tydligen blivit så vill man ju skutta av lycka och spruta glädjetårar varje gång.. Vad hände? Hur som helst är det en helt fantastisk känsla och man blir lycklig i hela kroppen! ♥

Efter middagen tog vi en sväng till Godishuset, och tre kilo godis senare och ännu ett avslutat Idol så sitter vi fyra i soffan i Luleå och bara jäser.. Känns skönt att vara här och att vi stannar ända till Måndag..


Nöjd ägare av gravidkudde..

Skrivit av Tess: 2010-10-27 | 21:17:21

Äntligen på plats i mitt hem är nu gravidkudden. Dessvärre har min sambo lagt beslag på den för tillfället. Åh den här var ju hur bra som helst utropade han och götta ner sig i den ;)
Men den är bra, och kommer inte bara underlätta min nattsömn, utan kan användas till massor ett bra tag framöver..






Tisdag..

Skrivit av Tess: 2010-10-26 | 22:47:38

Har haft en bra dag på jobbet, de är supergoa mina nya arbetskamrater. Imorgon blir en tidig morgon till följd av en sen kväll, jag gillar´t.
Sen ska jag iväg och inhandla en "gravidkudde" jag hittat på nätet, och gudarna ska veta att jag behöver den. Har svårt att sova på nätterna, måste pula täcke under magen och mellan knäna om det ska vara möjligt att ligga på sidan.. och inte lär det bli bättre, jag som är en van magsovare. Det kan jag ju bara glömma nu för tiden..


På tisdag nästa vecka blir det ultraljud, jag längtar så jag spricker, är så sjukt nyfiken på vad det är för en liten typ därinne. Samtidigt så tror jag att det kommer kännas lite mer verkligt när man får mer som en identitet på karatekid i magen..
Sen kanske man äntligen kan börja fundera på namn.. sinnes hur svårt det ska vara då...
Drömde inatt att vi var på ultraljud och att det var en liten pojke där inne.. så, vi får väl se.. Huvudsaken den är frisk och kry, könet spelar absolut ingen roll, vill mest veta av nyfikenhet och praktiska skäl..
Själv har jag ändå känslan av att det är en tjej, men jag kan ju ha helt fel också. Kanske är det för att folk säger att det borde vara det med tanke på de höga hjärtljuden, mina cravings och andra diverse faktorer.. Men hur som helst är det ju bara gissningar... spännande.. en vecka kvar..






Älgpuss

Skrivit av Tess: 2010-10-26 | 20:43:11




dobididoo

Skrivit av Tess: 2010-10-25 | 20:05:51

Har jobbar jobbat jobbat hela dagen, nur är jag trött som ett djur.
Jag har ju världens bästaste sambo som varje dag kommer och möter mig på pendeln, så jag slipper gå hem själv. Underbara!
Nu har vi precis tryckt i oss en supergod fattigmansmiddag. Vi åker ju bort på torsdagmorgon så det känns onödigt att storhandla såhär dagarna innan.
Iaf vart det pasta med köttbullar och tomatsås.
Tomatsåsen gjorde vi på krossade tomater, lite turkisk yougurt, vitlök timjan o salt.. lite soja också för färgens skull. Och så jä*la gott det vart!! Ibland lyckas man..

Imorgon skulle jag egentligen på gofika med goHanna, men chefen ville ha mig hela morgondagen också..




Vilken dag..

Skrivit av Tess: 2010-10-24 | 21:14:59

Puh, nu är jag helt slut alltså.. vilken pers..
Först en heldag på IKEA med goa vänner, jag såklart var tvungen att äta två gånger under vår IKEA vistelse, men tur de har gokorv för en femma ;)
Handlade diverse nödvändigheter, mycket ljus och lullull som gör att det känns lite mysigare att komma hem..
Dessutom har jag äntligen fått min byrå, som jag längtat!

Anton och Frida hängde med hem till oss efter Ikea, Frida fick som tack för skjutsen av både oss och möbler en liten trimmning och sen vare pizza och JULMUST! Götta!

Nu har jag och min underbara man tillsammans gett oss på ett monteringsförsök av byrån.. hittills ser det bra ut, bara lådorna kvar. Men de får vänta..
The event väntar på svt =)


lådorna ska monteras och komma på plats.
spegeln ska sen hängas upp på väggen... Behöver bara låna en slagborr först.. NÅN????


se så fina gardiner köket fick, helt plötsligt känns det så mycket mer beboligt och hemtrevligt ;)





Världens bästa söndag.. to be..

Skrivit av Tess: 2010-10-24 | 09:22:06

Lycka kommer i olika former.. för mig i denna:

För den som inte känner mig känner nog inte heller till mitt beroende av julmust den här delen av året och fram till Påsk ungefär.. 13l i veckan är en normalförbrukning för mig..
Och just denna Julmust är min absoluta favorit, och det jag lyxar till det med. Speciellt nu när alla andra dricke röl o drinkar, då har jag min fina ekfaslagrade julmust... MUMMMMA!


Fick fina kommentaren om magen och de tackar vi för =) Min nya chef tyckte jag passade i att vara gravid.. visste inte riktigt om det var en komplimang eller ej, men jag tolkar det som så =)
Däremot så äre faktist så att även om det kanske till synes ser ut som att jag har en "högt mage" så är inte fallet så..
Går jag ut och går känns det efter ett tag som att allt håller på att falla ut och födseln redan är på gång..
Absolut inge farligt, men jag kommer förmodligen att få ett stödbälte sa bm.
Dessutom så såg de på senaste ultraljudet att moderkakan sitter väldigt lågt. Den kan komma att flytta på sig under de kommande 15 veckorna, men gör den inte det så finns det ingen möjlighet till vanlig födsel. Jag kommer alltså eventuellt att måsta ha planerat snitt..
Helt ärligt skiter väl jag i vilken väg ungen tar ut, huvudsaken den kommer ut och är frisk..
Skulle jag kunna hämta den idag på ikea och bygga ihop den själv skulle ju det vara ett bra alternativ. ;)
Bra, då behöver jag inte tänka nå mer på födseln då, kroppen besämmer hur det blir.. skönt!


Idag blire ett efterlängtat besök på Ikea med Frida och Anton. Vå får väl se vad jag har med mig i shoppingbagen hem ;)


Dagens tjockis

Skrivit av Tess: 2010-10-23 | 16:54:11

Går idag in i v.18 eller rättare sagt 17+0 för att tala klarspråk.
Har redan känt lite småsparkar faktist, och det är ju hur fantastiskt som helst, lite alienkänsla, men helt underbart =)
Tror den senaste sparken var en hälsning till Farmor Else ♥



Börjar bli lite smått less på att läsa alla gravidböcker o grejs barnmorskan gett mig och rekomenderat, man vill ju bara att bebisen ska vara färdigbakt och komma typ nu!


Haha ja du Martina, tänk vilka bedrifter, gåkräks är det inte alla som är proffs på =)


Detta måste bara ses!

Skrivit av Tess: 2010-10-22 | 22:23:36

Helt sinnessjukt vilken talang den här människan har..
Det är alltså smycken gjorda för hand! Jag vill ha allihopan hon har gjort!


http://neasmycken.blogspot.com/









ännu en dag lider mot sitt slut..

Skrivit av Tess: 2010-10-22 | 22:10:15

Efter en bra dag på jobbet och lite småmagknip efter den efterlängtade McDonnalds middagen så kryper jag till kojs. Har tvingat sambon genomlida Idol, så nu borde det väl ändå vara hans tur att boss över tvn.. dvs se på sport =)
Lika bra för jag har en lång arbetsdag framför mig imorgon, så jag bör sova snarast. Dessutom har jag redan pulat i mig järntabletterna barnmorskan ordinerade vid sängdags.

Ser sen fram emot söndagen och en tripp med goa vänner på IKEA, äntligen ska det här hemmet se beboligt ut =)

Chris, vars hittar man den där oljan du snackade om?, sån måste man ju ha!
Hoppas allt är bra med er trots de akuta sjukhusbesöken.. Vad är aurora förresten? ;)

Funderade lite mer på det där med skötbord, o den jag tänker på är att vill man inte ha tillgång till vatten vid blöjbyten? iaf om det är möjligt lixom.. tänk om bebisen har skitit ner sig totalt, eller behöver tvättas ren ordentligt, så man får bort all gojs ;)

Jätte gulligt av dig kussen min att vi får låna ditt skötbord, men i ärlighetens namn så är nog bristen på plats för stor.. Som det känns så blir det nog ett badkarsstativ, om det känns stadigt nog.. känns ändå rätt bökigt att dra fram en dyna eller handduk på sängen varenda gång det ska bytas. känns som skönt med en fast station :) Men vad vet jag.. än så länge =)

God natt och tack för alla grattis förresten! ♥


Gåkräkts och armvåldtäkt..

Skrivit av Tess: 2010-10-22 | 12:45:35

Var en mycket trött Tess som vart släpad ur sängen i morse, men barnmorskan kallade..
Två lyckliga norrlänningar gick ut i snöovädret och man hörde hur folk omkring suckade o plågades av denna vackra nederbörd i form av snöflingor.. Men inte vi, vi gillar´t!

Mysig bvc mottagning ca tre kvarter från vår bostad, helt perfekt!
Två barnmorskor tog hand om oss, en lite dryg dam som inte fått fömågan att le, och en sprallig liten studeranda barnmorska som log mest helatiden, henne gillade jag.. trots att hon tömde mig på flera liter blod och våldtog mig i armen med världens största nål.. Nu är jag blå i armvecket och kan lätt misstas för en knarkare för den som inte vet bättre. Ont gör de också.
Sen skulle de ha mig att kissa flera gånger på rad, och hur lätt är det när man redan kissat typ 100ggr innan man kom dit. Kom hem till mig på natten så kan jag kissa hur många gånger ni vill.
De babblade lite om hittan o dittan och gav mig en meterlång lista på olika sjukhus jag kunde välja att föda på!!
Hallå!!! HUR ska jag veta vilket som är bäst?
Självklart tyckte ju dom att deras egna bb var bäst, men tar man blodprov på det där viset där så vet jag inte om jag vill att de ska pilla så mycket på mig och framför allt inte det käraste jag har när den väl kommer ut..
Närmast är inte alltid bäst? ELLER? Dessutom låg deras bb i Danderyd, inte så nära heller..

Den dryga damen berättade lite om ultraljud och frågade om jag varit på ett sånt..
Nä, inte det där vanliga man blir erbjuden hos er, men det vill jag gärna också göra sa jag..
Så svarar hon lite surt, jaha och vad har du varit på för ovanligt ultraljud tidigare då?
Haha jag kunde inte hålla mig för skratt, hon var ju trots allt lite rolig den där, men helt oförmögen att le.
Jag berättade som det var att jag går privat också.

Besöket gick bra tycker jag, trots smärtan i armen och urdroppad kissblåsa. Om ca en månad ska vi få träffa vår ordinarie barnmorska som vi sen ska ha fram till födseln. Hoppas hon är en glad en iaf. Och om nån vecka så ska vi få gå på ultraljud igen. Kanske de ser om det är en tös eller pojk nästa gång =)

Vi tog en lite väl lång sväng förbi affären på väg hem, vilket innebar tom mage för mig, och sopbilen var i farten i området, så jag försökte det diskretaste jag kunde att snabbt gå och kräkas samtidigt, för att ingen skulle se och för att komma hem så fort som möjligt..
Hur vida jag lyckades med det diskreta får man väl fråga mina medfotgängare som kollade lite snett och undrade vad i h'vete jag höll på med.. Men hem kom jag... Tömd på blod, kiss och div maginnehåll..

Men vi har iaf snö i Stockholm =D






I love this guy!

Skrivit av Tess: 2010-10-21 | 12:09:19



Störtskön snubbe! =)

Tjåckis..

Skrivit av Tess: 2010-10-21 | 11:59:58

Jag känner mig då minsann som en iaf, men min fina sambo rättar mig och säger att det är skillnad på att vara gravid och vara tjock, och visst det har han ju så rätt i. Han är inte så dum den där civilingenjören jag har.. ;)

Men huden börjar strama och kännas aningen för liten för dess innehåll numera, det har gått så himla fort den senaste veckan bara tycker jag. Jag har nog inte riktigt förstått hur mycket TILL jag ska växa heller..
Inga streetchmarks ännu iaf, och så vill jag att det ska förbli, måste hitta nån bara hudlotion men typ noll doft som jag kan använda. Alla jag har luktar så himla gott.. tyckte jag för nån månad sen och nu står jag inte ut, de luktar sååå mycket..



Skötbord?

Skrivit av Tess: 2010-10-20 | 19:40:28

Ja, det börjar väl som bli dax att tänka på de praktiska sakerna nu när man gått in i 5e månaden. Men shit så svårt det är.. har börjat kika lite lätt på skötbord, och vi hade ju tänkt att vi skulle ha ett sånt här som man sätter på badkaret, men så kikade jag på en sån och sitter de verkligen fast ordentligt? Man vill ju att de ska vara ordentligt säkra.

tvättbjörnen basic - skötbord för badkar



eller ska man ha ett sånt här från ikea, men bökigt att fälla ut och ihop helatiden, den tar ju rätt mycket plats.. Nånting vi inte är bortskämnda med i den här lägenheten ;)

Tips någon?



Jul

Skrivit av Tess: 2010-10-20 | 19:25:47

Åh vad jag börjar längta till julen.. Inte själva julafton i sig, men tiden runtikring, glädjen mörkret och alla tända ljus. För att inte tala om allt julpynt =) och SNÖ!
Självaste juafton är lite väl hetsig och överreklamerad för mig del, men folk är så glada och mysiga runt juletiden. Det är ljus tända överallt och det glimmar i varenda skyltfönster.. Man får slå in julklappar och täffa nära och kära.. Och för tt inte tala om all god julemat.. mumsfillibabba
Inte många veckor kvar nu.. hoppas det går fort =)


 

 


Middag

Skrivit av Tess: 2010-10-19 | 23:03:57

Världens underbaraste sambo mötte mig till o med i upplandsväsby när jag slutade jobbet och gjorde mig sällskap hem. Mysigt!
På väg hem tog vi en svängom förbi affärn och bestämde oss för att ha en cook-off. Så hemma gjorde vi i ordning varsin middag, skitroligt och mysigt att laga mat tillsammans fast man gör olika saker.
Jag gjorde en bulgursallad med helbulgur citronjuice, italiensk salladsdressing, fetaost, oliver, bladspenat, rödlök, tomat och balsamvinäger supergott!
Sambon gjorde pyttipanna på potatis och isterband med smörstekta kantareller och rödbetor..
Vem vann? =)
När vi ätit upp maten vart vi så proppmätta att vi kröp ihop till en tvåmannahög framför tvn =)
En riktigt härlig kväll helt enkelt.






Migräääääään

Skrivit av Tess: 2010-10-19 | 13:53:38

jodå, visst var den kvar när jag vaknade i morse, och trots att jag nu legat till sängs hela dagen så känner jag fortfarande av den.. Men det kan inte hjälpas det, jobbet kallar snart..

Tror jag har hamnat i nån sån här höstsvacka, känner mig lite nere och trött mest helatiden. Har börjat äta vitaminer i hopp om att det ska hjälpa lite grann, så vi får väl se..
Men det ska bli skönt att åka upp till Luleå nästa vecka och träffa lite nära och kära, trots att omständigheterna kunde varit bättre. Nämligen begravning som kallar.. alltid så himla sorgligt att ta farväl..





Nä, jag får väl helt enkelt ta och rycka upp mig.. som sagt jobbet kallar..



Jag har världens bästa!

Skrivit av Tess: 2010-10-18 | 19:53:28

Trots alla motgångar och jobbiga stunder så anser jag mig ändå vara lyckligt lottad. Jag har världens underbaraste sambo!
Migränen kom som ett brev på posten sista timmen på jobbet. Underbara sambon möter mig på tunnelbanan med värktabletter och vatten. Sen vandrar vi tillsammans hemmåt.
Väl hemma har han tänt ljus och hällt upp ett härligt skumbad åt mig.. Koppla du av lite så lagar jag maten säger han och stänger in mig i badrummet..
Ljuvligt!
Jag passade på att koppla av ordentligt, och gjorde en härlig bodyscrub från Rostedt, den är sjukt bra!


Sen tog jag på mig den mysigaste mysdressen jag har som jag fått av mamma och p3 i julklapp..

God middag framför tvn och nu ska jag krypa ner i min älskades famn och vänta på att the good wife ska börja..

En helt värdelös början på dagen slutar ändå rätt bra!




Måndag..

Skrivit av Tess: 2010-10-18 | 12:21:35

Dålig Måndag...




Sunday bloody sunday..

Skrivit av Tess: 2010-10-17 | 12:11:14

Skönt med en helledig dag, och kanske kan vi äntligen få lite tid över att komma i ordning i vårt kaos här hemma..

Grabbarna var på party igår, men jag var så trött efter att ha arbetat hela dagen så det blev en lugn hemmakväll by my self. Så jäkla skönt!
Kollade klart på alla The Gates avsnitt, såg det senaste desperate och one tree hill avsnitten.. Laddade ner ännu en vampyrfilm, men vid det laget var jag så trött och fullproppad med karra att jag somnade =)

Det går bra på nya jobbet, skönt att komma iväg nåra timmar varje dag. Men det ligger dock 20 min med pendeln härifrån. Men man får hemskt gärna komma på ett hårfixningsbesök om man vill =)
L´image heter salongen och ligger i upplandsväsby.

Maken har hittat en bok och börjar bli allmänbilldad, nästan så att jag är sugen på att läsa den sen.. Såg en dokumentär om vulkaner nyss och han visste ju redan det mesta... Kanske man ska bli lite smartare på äldre dar..
Boken heter: kortfattad historik över nästan allting.
Vem vet, en vacker dag kanske man äger Adam Alsing också hahaha


Tjock börjar man bli också, det är helt sjukt egentligen hur kroppen fungerar, men nu går det inte att dölja längre. Och det känns rätt häftigt.. Nästa vecka blir första besöket hos barnmorskan här i Stockholm, och så ska vi boka in ett till UL om nån vecka.. Är redan i v.17.. Bara 23veckor kvar till BF om allt går som det ska nu.. skönt! Konstigt ändå att man kan längta så efter nånting man aldrig har haft...



ahhhhhgggg

Skrivit av Tess: 2010-10-15 | 22:04:21

jag blir gaaalen på den här bloggen, den publicerar ju inte ens hälften av mina inlägg.....

V16

Skrivit av Tess: 2010-10-15 | 21:32:08





The Gates

Skrivit av Tess: 2010-10-14 | 10:10:47

Inte alla som får ligga i sängen o dega med lite karra och en bra serie en helt vanlig Torsdagsmorgon...
Så skönt, ska försöka begränsa mig till endast två avsnitt den här mogonen, sen måste jag in i duschen och göra en totalförvandlig innan eftermiddagens arbete..
Första dagen på nya jobbet.. Pirrigt, men roligt.

För övrigt, kolla in den här serien, rätt bra faktist.. Först 10minutrarna av första avsnittet var jag väldigt skeptisk, men den börjar arta sig.. Och vem är jag att dömma, Vampire diaries var inte alls speciellt bra de första 5 avsnitten och nu är det den bästa serien jag någonsin sett..
Så, ge den en chans....

 

 


allt har en första gång..

Skrivit av Tess: 2010-10-13 | 12:41:54

Igår slog det mig för första gången att fasen, jag är ju gravid jag, fan vad mysigt det är...

Visst har jag väl fattat det innan, jag menar så dum är jag ju inte, men jag har haft svårt att "njuta" och uppskatta själva situationen..
Kanske inte så konstigt med tanke på att toaletten stått mig närmast de senaste 10 veckorna.
Visst mår jag lite tjyvens emellanåt nu med, men jag kan ju må riktigt bra också..
Och trots att man tycker att tiden går sakta och man vill bara att den ska komma ut, så är det ju faktiskt rätt häftigt det här ändå..
=D



SebastianVisning Sundsvall 2010

Skrivit av Tess: 2010-10-13 | 12:33:54







Jobba jobba joooobba

Skrivit av Tess: 2010-10-12 | 12:20:17

Tjoho, nu är det full fart på salongen i Sundsvall. Sebastian har visning ikväll och jag har spenderat hela förmiddagen med att färga o fixa modeller. Så jävla kul!!!
Nu kallar kunderna, men ikväll blir det SHOW!


Work

Skrivit av Tess: 2010-10-11 | 22:23:34

Nu kan man även få barret fixat av mig i Stockholm om man vill. Jag kommer att jobba extra på en salong i upplansväsby, så det är bara att komma! =D Börjar på Torsdag, Welcome!


Dagens UL

Skrivit av Tess: 2010-10-11 | 22:21:01

Ultraljudet gick jättebra, men hon kunde inte se vad det var för något ännu, men om 3veckor ska vi på ett till så vi får väl se då.. Men man är nyfiken.
Hon mätte och kollade allt, och allt såg jättebra ut, känns tryggt och skönt.
Bebisen verkar fullt frisk och alla måtten var som de ska..
Shit så häftigt det var att se hur småarmarna viftar och hur den sparkar med benen.. Så här blödig trodde jag ju aldrig att jag skulle vara =) men glädjetårarna bara strömmade..





Ny merit..

Skrivit av Tess: 2010-10-11 | 09:09:55

Ja, men då kan man ju bocka av kräkas i en buske utanför kulturmagasinet i Sundsvall på sin to do before you die list..





Åh nej!

Skrivit av Tess: 2010-10-10 | 11:03:29

Nu kräks jag igen... stackars mig.. Undra hur 4timmar i buss till sundsvall kommer att gå... Ja det visar sig väl...




Ultraljud..

Skrivit av Tess: 2010-10-10 | 08:54:54

Imorgon förmiddag, ska bli riktigt spännande, hoppas bara att allt ser ut som det ska. Och att hon kan se vad det är för något..
Vad tror du? Pojke eller Flicka



 


Tjohoo

Skrivit av Tess: 2010-10-10 | 08:47:22

Toktrevlig kväll igår!!! Festen var i läkarhusets 12e våning vid odenplan, vilken utsikt! Och vilken fest, det gjorde dom bra!

Utsikten

Maten var sinnessjukt god, älg och potatisgratäng, jag åt så jag nästan sprack ;) Men trots detta så blir jag ju hungrig på en timme eller så igen, fort gåre.
Så vid midnatt var jag tillräckligt trött och hungrig så vi for hem o jag la mig i sängen med en god nattmacka innan jag somnade. Sambon däremot vaknade i samma kläder som kvällen innan hahaha. Men han är förvånansvärt fräsch idag ändå.
Jag däremot känner mig bakis som vanligt, trots att det var ca 4månader sen jag drack en droppe alkohol sist..

Idag blir det ännu ett kalas! wohoo min fina lillasyster Tintin♥ blir 7 Bast idag, inte illa och det ska firas!
Mot Sundsvall!



The resultat!

Skrivit av Tess: 2010-10-09 | 17:31:26



Tack för alla röster, jag gjorde som ni sa, den 4e fick flest röster, det blir det jag har på mig ikväll.




Håret





HJÄLP!

Skrivit av Tess: 2010-10-09 | 10:36:03

Jag ska på 30års kalas idag och har ingen aning om vad jag ska ha på mig, finns inget i garderoben som passar längre.. Hjälp mig välja, eller ska jag helt enkelt gå på stan o köpa mig nått helt nytt?


Lite färglöst kanske? dessutom ser jag mest fet ut.


för mycket färg, och lite kort?


Färglös och fet..


Måste strykas såklart, men ser ut som en servitris?


Tråkigt?

Hjälp vad det är svårt, jag hittar inget som är bra, men så känner jag mig fet i allt också..





Quasimodo

Skrivit av Tess: 2010-10-09 | 09:54:24





Jag ser tydligen ut såhär när jag vaknar på morgonen.
Ögonen får jag knappt upp innan jag tvättat ansiktet, men det är bara för att jag har dygnetruntlinser o de fastnar ju på natten.
Sen att jag går som en puckelrygg är nog mer för att jag är så trött och inte vaknat ännu..

Så god morgon, här har ni mig.



höstprommis på kungis

Skrivit av Tess: 2010-10-08 | 11:51:15

 

 


öl vs Choklad..

Skrivit av Tess: 2010-10-08 | 10:10:02

Den här helgen förgyller Stockholmarnas (och alla turisters) strupe med göttesaker. Iallafall om man gillar Öl och Whiskey. Det är nämligen Öl och Whiskeymässa. Självklart kommer jag inte att gå dit, det är ju som att retas med mig själv, och nån självplågare är jag inte. Men maken ska definitivt dit.

Jag däremot behöver faktiskt inte hänga läpp speciellt länge, för nästa helg, då mina damer och herrar är det Chokladfestival på Nordiska museét. Inträde 120spänn och man får provsmaka hur mycket man vill. Dessutom finns det gratis chokladskola två gåner om dagen.
Haleluja moment!


VS

 

 


sovmorgon på kungsholms strand

Skrivit av Tess: 2010-10-08 | 09:50:33

Jag måste ju sova konstigt, öven om jag tycker om att sova länge, det gäller ju att passa på, om nåra månader lär man inte få sova alls.
Men när jag vaknar så har jag ont i käken för att jag biter ihop så hårt under natten, vilket också resulterar i huvudvärk när man vaknar. Men man är så van nu att man inte tänker på det. Men det är inte så konstigt att vissa blir treo-beroende om jag säger så.. inte jag dock.
För det andra så sover jag säkert för länge på ena sidan för det gör lite ont på örat när jag vaknar, jag har rätt hårda öron har jag hört jämfört med andra. Jag märker det om jag ligger för länge på en hårdare kudde i soffan på ena sidan, då får jag jätte ont i örat.
När jag var liten var jag alldit orolig att jag skulle få blomkålsöron, eftersom jag fick ont i dom så lätt ;)
Jag är lite konstig ;)


Men nu är jag vaken iaf och ska gluffsa i mig bästfrukosten:

med smör och ost på tillsammans med ett glas mölk, höwa så gött det är!



låååång dag

Skrivit av Tess: 2010-10-07 | 19:34:16

Och jag är helt slut, men inte bara av dagen utan av migränattacken jag fick på hemvägen..
Sambon frågade nyss varför jag bara låg på halva soffan (ligger som en korv, med knäna på armstödet)
Men det är ju för att täcket ligger här och jag fryser ju.


Dagen har gått mycket bra och jag har lärt mig massor, däremot kände jag att det här inte alls var ett jobb för mig, så när vi avslutade tackade jag för mig och kommer inte återkomma imorgon..
Men jag är glad att jag var dit och nu vet jag iaf vad jag inte kommer att sysselsätta mig med i framtiden..
Ut på marknaden igen, imorgon ska jag ta mig ett besök på arbetsförmedlingen igen..

Gud så skönt att kunna gå och lägga sig utan att ha ångest för morgondagen. Jag tycker faktiskt jag var modig som sa till att det inte passade för mig, ännu en sak jag lärt mig.
Mitt gamla jag hade nog inte vågat stå upp för mig själv utan pinat mig igenom ännu en dag som resulterar i migrän..
Nä, ett steg i rätt riktning.. Good for me!


Wish me luck

Skrivit av Tess: 2010-10-07 | 08:46:05



På väg på utbildning..





God morgon

Skrivit av Tess: 2010-10-07 | 08:43:38



En ordentlig frukost vilar nu tryggt i min mage, och eftersom det är färdigkräkts för min del, så får den nog ligga kvar där.

Har sovit oroligt och drömt massa konstiga saker, säkert för att jag varit orolig att försova mig. Men nu är jag vaken iaf och snart bär det iväg. Lite nervös är jag måste jag ju faktiskt erkänna, men just nu mest trött..
Ska bli intressant att se hur jag ska orka hålla ögonen öppna hela dan, jag som brukar ha siesta mitt på dan för att orka ;) Dessutom ska man få massor med information att fastna också..



some Gray..

Skrivit av Tess: 2010-10-06 | 22:07:54

Ska spendera resterande tid av dagen med att mysa med min man och kolla de två senaste avsnitten av Grey´s Anatomy... Som jag har längtat efter detta!

 


På efterfrågan

Skrivit av Tess: 2010-10-06 | 18:13:33

kommer en bild på dagens tjockis ;)






oh just det..

Skrivit av Tess: 2010-10-06 | 17:23:06

De ringde från stället jag var på arbetsintervju också, så imorgon ska jag åter igen befinna mig på henriksdal, den här gången för utbildning.. Tidig morgon för tösen imorgon, lång dag blir det dessutom, men fasen så taggad jag är.
=)








långa bollar på bengt

Skrivit av Tess: 2010-10-06 | 17:20:25

Nu har jag städat undan lite, lagat mat, håller på att möblera om samtidigt som jag äter och surfar på datorn.. Simultankapacitet jamenvisst =)



Gjorde Lax i ugn med pesto, soltorkade tomater och fetaost. Recept a´la Katja ;)
Lätt som en plätt och tokgott, serveras med pasta, platt sådan.


Tjillevippen

Skrivit av Tess: 2010-10-06 | 13:21:46

Hemma igen efte en färd på saltsjöbanan. En kort sådan, men så hr man testat den också.
Var på arbetsintervju på henriksdal och det gick bara bra.. tror jag iaf, men man vet ju aldrig. De skulle ringa senare idag och berätta och får jag jobbet så ska jag vara på plats för utbildning imorgon kl 10.00
spännande.. =)



Trött som en gnu och hungrig som en varg

Skrivit av Tess: 2010-10-06 | 08:40:26

vad säger det om mig? Att jag är en latmask? ;)
Men nu måste jag kliva upp, dels för att magen vill ha mat och sen för att kroppen behöver en dusch. Fröken ska på arbetsintervju idag.. Svårast för min del blir nog att hitta dit...


+ = ?



OnePiece

Skrivit av Tess: 2010-10-05 | 20:29:05

Kolla in de här, så jävla sköna de ser ut att vara..
OnePiece



en sånhär vill ju jag ha, men 2500spänn.. njaaaa


får kanske bli en sånhär istället, 600spänn passar min börs bättre.



mohahaha

Skrivit av Tess: 2010-10-05 | 19:46:40

jag är ett monster!




Åh vad jag trivs!!

Skrivit av Tess: 2010-10-05 | 19:43:02

Sitter här alldeles ensammen i nya lägenheten och gluffsar i mig cheez ringz och bara mår gött.
Gick till köket o skulle hämta lite vatten och så plötsligt komde över mig att fasen jag är lite lycklig ändå ;)
Stormtrivs i den här lägenheten och när min älskade kommer hem med möblerna blire ännu bättre. Dels för att möblerna gör sig bra här men han gör sig rätt bra här han med ;)



Gluffs gluffs. (bild tagen med min nya iPhöööne)
ps. sockorna på fönsterbrädan här bakom ligger på tork efter dagens tvättande ;)



Produktiv dag!

Skrivit av Tess: 2010-10-05 | 15:55:29

Fasen så duktig vi har varit idag..
Först fick tvätten sig en rejäl omgång, sen satte jag ju mig på blocket.se och sökte möbler så det stod härliga till och vips så hittade jag två av 3 som jag ville ha och sambon hämtar dom ikväll. Weeey hela kalaset för 900spänn. Hade vi åkt på IKEA o handlat samma hade det gått på 4-5000.- snacka om att fynda!

Sen tog vi en mysig prommenad till city, här är en av de smalaste trottoarerna jag nånsin sett iaf.


Var in en sväng på Telia och fixade det sista för telefon och nu kan jag leka med min nya fina iPhöööne! jä!
Dessvärre fattar jag ingenting, men man lär sig väl ;)

Har varit och stoooorhandlat också, mat för tusen spänn, så nu är kylen välfylld, och skafferiet full med götta. Så himla skönt att äntligen må bra igen och kunna se på mat utan att vilja kräkas..
Tror jag börjar gilla den lilla lurven i magen nu, det var väl på tiden, har inte varit så populär hos mig innan. Men tro f*n det, som jag kräkts.. Men man glömmer så lätt, och i slutändan äre väl ändå värt det.
Hade så svårt att välja doft på tvålen till badrummet, hittade flera som luktade gott, valde mellan den blå och den rosa.. Men det vart den rosa tillslut, den luktade karra ;)



Nu har jag skickat iväg sambon till Anton, de skulle bära massa grejer hit o dit, vad vet jag, och förhoppningsvis kommer han hem med två nya möbler till bohaget. Bäst jag börjar möbler om lite här så det får plats..
men först ska jag leka med min iPhöne ♥









Kors i taket!!

Skrivit av Tess: 2010-10-05 | 15:41:09



Se vad jag fick i mig till lunch. Trodde jag aldrig att jag skulle vara sugen på blodpudding.. Med lingonsylt dessutom, o jag som hatar lingonsylt?? Jag tror den där filuren som växer i magen min spelar mig ett spratt..



Första Natten

Skrivit av Tess: 2010-10-05 | 10:13:20

Så var den första natten i nya lägneheten avklarad. jag sov som en stock!
dessutom har vi nog kommit underfund med hur själva möbleringen ska gå till. dock blire en hel del inköpning av möbler den närmaste tiden. just nu lever vi i ett totalt kaos!!
Minst två nya byråer behövs omgående! Sen massa småjoller också, men en sak i taget..

Idag är en helt fullspeckad dag.
Just nu går tvätten för fullt nere i tvättstugan, synd bara att vi inte har så mycket till förvaring av den rena fina tvätten efterråt... men det fixar en byrå...

Blocket nästa!




omg

Skrivit av Tess: 2010-10-04 | 11:54:24

hetsig dag med massor av ärenden, hur ska man hinna?
Iaf bär det av hemmåt mot kungsholmen i em. Åker bil med moderkakan till Gävle och sen tåg därifrån. Så har man sparat sig lite slantar också ;)




kärlek

Skrivit av Tess: 2010-10-04 | 11:52:51

Att något man aldrig haft helt plötsligt kan betyda mer än något annat..
Konstigt.. Men visst är det underbart!



Erik Hassle

Skrivit av Tess: 2010-10-03 | 10:26:33

Åh, jag tycker att han är så bra! Hörde nyss hans senaste låtpå radion, standing where you left me. Vilken talang han är. Och har man inte hört den här låten, så tycker jag att man borde det.
Det här är sommaren -09 för mig, en bra jävla sommar kan tilläggas ;)






Ny dag, nya möjligheter..

Skrivit av Tess: 2010-10-03 | 10:03:38

Fasen jag har sovit skönt inatt, men vilka drömmar...
Drömde jag fick trillingar och sen kunde jag inte hålla reda på dom, dessutom döpte jag dom till alla möjliga konstiga namn..
Det är bara för att min mamma har tjatat om att är det inte två där inne?
Men vi hörde bara ett hjärtljud, och såg bara en raket på det tidiga ultraljudet..

Vart en lugn lördagkväll i soffan med god mat, glass och diverse gosaker.
Däremot vare ju hockey klockan 16.00 obligatorisk närvaro på Allstar, och bra platser fick vi också..
Lycka för mig och mitt Timrå, men lite mindre glädje för sambon och hans Luleå..
Men man kan ju inte vinna jämt.

Idag blire jobb och lite mer jobb, sen ska vi ut o rensa lådor och hälsa på P2 i Matfors.
Dessutom blir bilen kvar i norrland, så det blir tåg ner mot storstorstan imorgon.. om vi hittar nått dvs.



Gammal

Skrivit av Tess: 2010-10-02 | 20:52:25

När jag stod på ett café idag och skulle köpa lunch kunde jag inte undgå att höra två unga tjejer som stod o pratade med varandra:

Tjej 1: Men gud, du är ju över 20 snart
Tjej 2: Ja, om en månad och en dag, inte för att jag räknar men.
Tjej 1: Då är du halvvägs till 40 då.
Tjej 2: Ja men gud, då har man ju levt halva sitt liv, man är på dödsidan lixom.
Tjej 1: Snällt, min mormor fyller 80 idag.
Tjej 2: Ja, fast det är ju många som blir över 80, men ändå efter 40 så är man på dödsidan.


De har tydligen inte hört att 30 är det nya 20 osv.... ungdommar..


40+ ?


Alla känner apan.

Skrivit av Tess: 2010-10-02 | 20:36:59

Var in på en butik i sundsvall idag, skulle lämna in en klocka som jag köpte till kärleken i fördelsedagspresent ifjol, men som tappat en siffra.
Iaf så stod jag o tittade på lite smycken, bla ett hänge som såg ut som en boll, och så sa hon som har butiken, Ja, men ska jag beställa hem ett såntdär till dig med plinga i?
Ja, men gud vad bra sa jag ett sånt vill jag ju ha, men hur kunde hon veta? ;)

 

 

 


Läxan lärd

Skrivit av Tess: 2010-10-02 | 20:30:42

Man kan ALDRIG säga åt en gravid kvinna att gå ut från köket när hon vill ha mat. Hon kan tydligen bli mycket förbannad då.
Min kära sambo har lärt sig en ny sak, INGET får stå mellan mig och kylen!



Hjärtat

Skrivit av Tess: 2010-10-02 | 12:50:54

Är som fortfarande lite tagen av gårdagen då vi fick lyssna på raketens hjärta för första gången. Känns lite personligare lixom..
För den som är intresserad låg hjärtat på 156.
Sån där tydning och sån är inte jag nån höjdare på, och man kan ju spekulera hur mycket som helst, det blir ju var det blir ändå =)
Men idag sa en av mina kära kunder iaf att under 140 så är det en pojke och över 150 så blir det en tjej.
mellan 140-150 då är det lite mer osäkert.. så ja, vi får vär allt se om det stämmer eller inte. men vi kanske får veta om en vecka ungefär på första ultraljudet, om det går att se det vill säga..





 

There´s light outside

Skrivit av Tess: 2010-10-02 | 10:15:02

Gjorde en frivolt i sömnen inatt. jajamensan, vi sover ju på tjocka fina uppblåsbara madrasser. och jag skulle väl vända mig eller nånting när jag sov och swish så låg jag på golvet med madrassen på högkant. tur jag han ta emot mig med armarna, inga dåliga reflexer man har. Men vilken uppvakningschock!

Annars är jag en sånhär sjusovare som man säger, har lite svårt att ta mig upp på morgonen. Förutom nu när jag jobbar då, tycker det är så roligt att gå till jobbet så nu hoppar jag upp på direkten när klockan ringer.
men annars har jag en jättebra låt som brukar få mig på bra humör på morgonen.
Har du sett serien One Tree Hill den sista tiden så känner du garantert igen den.




Makeover nr:2

Skrivit av Tess: 2010-10-01 | 21:36:49

Min andre gode vän Sofia hamnade också i mitt våld den här dagen, men det bidde inte riktigt lika extremt på henne... för nu iaf ;)

INNAN:


UNDER:


EFTER:




Det vart betydligt jämnare och finare färg i hela håret. från att ha haft 511 färger till 2. Mer harmoni helt enkelt =)






Skrivit av Tess: 2010-10-01 | 18:26:20

Fick lyssna på lilla hjärtat idag.. Vilken känsla!!! Känns lite mer verkligt nu, och jag trodde nog inte jag skulle bli så pass känslomässigt berörd som jag faktist vart. Nästan så en liten lyckotår rann ner för kinden ♥



Total makeover

Skrivit av Tess: 2010-10-01 | 18:13:26

Min gamla gode vän Frida hamnade i mitt våld idag.
Själv trodde hon att hon skulle få bli riktigt ljus när hon kom, men ack så fel hon hade för jag hade ju andra planer ;)

INNAN:
 

SKÖLJNINGS DAX:


FÄRDIGTVÄTTAT:


EFTER:



DET VART LITTE BARR SOM RÖK ÄNDÅ ;)








Memorylane..

Skrivit av Tess: 2010-10-01 | 12:23:23

Haha när jag gick igenom bilderna från Thailandresan Januari 2010 så hittade jag ju en bild på mig smal och smärt, innan jag vart en tjockis...
Kul att jämföra, för inte fasen ser jag ut sådär om magen nu iaf  ;D

 


Haven..

Skrivit av Tess: 2010-10-01 | 09:27:36

Fick en förfrågan på var man kunde göra hårbehandlingen Kerathermine (laga håret) i Stockholm.
Kika in på den otroligt fina salongen Haven på Kommendörsgatan i Stockholm.
Norrlänningar, ni vet var ni får vallfärda : Sax o Kam  ;)






Morrn´ Morrn´

Skrivit av Tess: 2010-10-01 | 09:04:29

Det är lite skillnad att vara i mina föräldrars våning på nästan 200kvm i Sundsvall, gämfört med våran lilla etta på 41kvm på kungsholmen. Rät mycke värmeskillnad också, med tanke på att de har typ fyra meter till tak och vi har ca tre.
Hur som helst var det fint bäddat åt oss på två stora bäddmadrasser. Men vi är ju fortfarande sådär löjligt kära att vi tränger ihop oss på en madrass och ligger obekvämt, bara för att få ligga nära varandra.. Eller så var det så att det var så himlarns kallt och kroppsvärme ger rätt mycke värme ;)
Iallafall så hittade jag sambon på den andra madrassen imorse, men så är han lite värmekänslig den där.


Idag blire till o besöka barnmorskan på vårdcentralen. Jag har kissat i ett rör och svarat på alla frågorna, så nu ska vi väl vara fit for fight tror jag.. hoppas man får lyssna på nått hjärtljud eller så.. Vet inte om det är för tidigt, jag menar det är ju första gången jag gör det här.. Och allvarligt, ska man kräkas såhär mycket så får vi allt se om det blir nån fler gång.. Men man glömmer ju så lätt ;)



Sen blir det till att jobba, åh så jag har längtat! Dessutom är det mina bästa vänner som ska komma och få barret fixat idag. Får se om jag får ta nån före och efterbild på dom, isf kommer det garantert upp här i em ;)


RSS 2.0