Fullspäckad helg!!!

Skrivit av Tess: 2011-02-27 | 21:16:27

Var ju på tokmysig tappasmiddag med min gamle vapendragare Annica i fredags, alltid lika kul att hänga med den tjejen, vi var som fyrtornet o släpvagnen när vi var små och det känns som att trots alla år så är allt precis som förr =)
Jag däremot stank som en hel vitlöksfabrik när jag kom hem och säkert ännu värre på lördagen.. Tänkte att om lilla "D" kommer nu så lär han nog krypa tillbaka när han känner morsans andedräkt.. haha Men än så länge verkar det som att han stannar ett tag till...
Inte föör länge bara....




Igår körde vi heldag med hockey o middag med goa vänner. Såklart spöade Luleå Djurgården och kvällen kunde inte vara mer lyckad. Sen var vi o käkade på det tvättäkta thaistället KohPangang... Man kände sig precis som när man var i Thailand.. förutom att alla fick dricka ur en "bucket" och jag fick hålla mig till cola o vatten...




Söndagen har varit en ordentlig slappardag hos våra fantastiska vänner Frida o Anton! Grabbarna var o squashade medan jag o Frida köpte varsit kilo godis o hyrde film.. Mys ♥
Självklart var lilla vovven charlie med, och jag insåg hur mycket jag faktiskt saknat han sen han var hos oss... Gofisen =)

Frida o Anton var ju i Thailand nyss o hade handlat med sig så fina kläder till lilla "D" och jättebra med sånt som inte är pyttelitet, så han har nått att växa i också!







han kommer bli så läcker  =)   ♥







Vilken underbar Fredag!

Skrivit av Tess: 2011-02-25 | 15:43:08

Det är ju en tokmysig dag ju!!!
Gick super bra hos Barnmorskan imorse, alla värden och hjärtljuden såg tipp topp ut och nu jäklar börjar han fixera sig.. Snart äre dax!!! Känns bra, ett steg närmare nykläckt gofis i mina armar ♥

Sambon var med idag o efter Bm besöket tog vi o for ut till Barkarby och nya Barnenshus som öppnat där för lite shopping.. Sängkläder till "D" o nappar var det vi fick med oss hem..
Sen gick vi mest omkring i butiker o var på Waynes för lunch o fika. Hur mysigt som helst att bara rå om varandra o mysa på =)

Nu ska jag svira om för lite tappasmiddag med min goa gamle vän Annica.. Vilken fantastisk fredag jag har!!!! =)


o imorrn blire Hockey!! =)


fina äpplen sambon hittade på affärn =)


I morgon är det fredag..

Skrivit av Tess: 2011-02-24 | 16:26:59

Då ska jag o sambon starta dagen med ett besök hos barnmorskan, det ser jag fram emot!
Sen ska jag ta mig en tur till Barnenshus för inhandlig av de sista nödvändigheterna, sen är vi redo för nedkomst!

Har inte sovit mycket alls inatt, vaknade som vanligt av sprattelgubben i kistan, men han lugnade ner sig rätt fort och ändå hade jag svårt att somna om..
Har däremot tagit två tupplurar under dagen idag en före och en efter den härliga vinterprommenaden min sambo drog ut mig på =)

Nu har jag skickat iväg karln till gymmet o ska trycka i mig lite middag o sen glass =)
Funderar dock på att sätta igång med marängbaket jag tänkt göra nu i nåra dagar.. men vi får väl se hur länge orken räcker ;)




Vilken HÄRLIG dag!!

Skrivit av Tess: 2011-02-23 | 17:56:56


Det har varit en TOPPEN dag idag..
Först var vi på sista mötet med föräldragruppen, tråkigt att det var sista gången, men nu känns det som att det börjar närma sig snart.. Går ju in i v.36 idag.. yeeey om max 5 veckor borde han vara här lillprinsen♥
Men som sagt, jag tippar på om ca 2-3 veckor ;)

Vad tror du? =)


Sen tog jag o sambon en tur på "stan" (Fridhemsplan, där vi bor) alla affärer som finns i Sundsvall finns ju här runt knuten bara.. Toppen!
Vart inte mer inhandling än en nagelfil, men lunch och bara mys oss två emellan var toppen..
Gick hem och tog en tupplur, sambon jobbade och sen gjorde jag mig av med alla småsaker som legat över mig och gnagt sista tiden.. Vilken befrielse!!!!!!!

Dessutom känner jag mig frisk nu, skönt! Men tro inte att man får sova på nätterna för det.. Nä lilla"D" tyckte att det var dags att göra benövningar hela natten och drömde om att springa maraton eller nått så sova gick inte, men som jag sagt för, lika bra man vänjer sig antar jag..
Kommer nog kännas lite mer normalt att gå omkring o vagga på en bebis om nätterna än att gå omkring som en tok i lägenheten o vagga på den tjocka magen i hopp om att han där inne ska lugna síg lite =)




Igår fick lilla"D" post för första gången.. visst det var adresserat i mitt namn, men innehållet var till lillfisen från världens bästa "Mormor" =)
Så snygg han kommer att bli!!!

Mamma och min syster Tintin 7år skulle gå o handla gardiner när de fick syn på bebiskläder..
Varav min syster utbrister till mamma: Ja, så här kommer det att bli, du kommer att shoppa ihjäl dig!
och sen när de möter upp med P3: pappa, det vart inga gardiner, det vart bebiskläder istället.
Tror inte han vart förvånad dock =)





Gud så skönt det är att vara på sånt här toppen humör!!!


Boring..

Skrivit av Tess: 2011-02-22 | 09:01:02

Fasen vad det är tråkigt att vara sjuk.. har legat under täcket sen i lördags och är nu sjukt uttråkad.. tog o städade hela lägenheten igår bara för att göra nått, men det gick ju på en grisblink eftersom lägenheten redan var nystädad.. men vad ska man annars hitta på?
Dagens äventyr blit att tvätta håret.. wohooo!!!
Känner mig inte lika hängig längre iaf så man kanske kan bege sig ut i kylan en sväng snart.. bara för att få komma ut lixom..

Man längtar efter den lilla fisen så man håller på att döööö, men kollar man ut så känns det lika bra att han stannar där inne nåra veckor till....
Går in i v.36 imorgon vilket innebär att vi nått ännu ett delmål, men nu när jat tagit det toklugnt sista tiden så har jag inte alls lika mycket värkar längre, så vem vet, han kanske stannar tiden ut..


ibland är det behändigt att vara fet, vem behöver ett bord när man har en sån mage =)



Tjo!

Skrivit av Tess: 2011-02-19 | 10:56:13

Fick en efterlysning av min syster igår som trodde jag åkt in på förlossningen eftersom det varit så lugnt på bloggen o fejjan sista tiden ;)
Men icke, jag har bara lekt lattemorsa och haft fullt upp med bulla o fika o fina vänner =)
Vilket tyvärr verkar ha resulterat i en ordentlig förkylning.. eller iaf en som är på g. Känner mig hängig o tung i skallen, "sov" (förutom kiss o matpauser i sovandet) 12 timmar i natt och ska kurera mig med glass och soffhäng hela dagen.
Sambon håller nu på att göra fläskpannkaka åt mig ♥

Skrivit av Tess: 2011-02-17 | 14:13:04

Världens bästa Stina som varit i Cannada kom med ett par superfina skonker åt lilla "D" häromdan =)


De är visserligen lite stora nu, men kommer ju att bli perfekt när han ska stappla sina första små steg ♥



Mitt senaste konstverk..

Skrivit av Tess: 2011-02-15 | 14:38:40

haha eller ja, mitt enda konstverk hittills kanske det borde heta ;)
Nu är jag iallafall klar med min första tavla... Den ska bara torka, sen åker den upp på väggen...
Tycka vad man vill, det var trots allt 7 år sen man gick ur Estet Bild och Form Linjen på gymnasiet... (oh herregud, vars har tiden tagit vägen?!!!)


såhär såg det ut när jag började idag, jag hade redan målat flera lager med oljefärg på canvasduken tidigare som nu fått stå o torka i två veckor, och målat bokstäverna, de stora först med strukturfärg och sen med ljusblå färg, de små med vanlig svart färg bara..

Och såhär vart det nu när jag är klar.. Målade om de stora bokstäverna för jag tyckte det passade bättre med snirkelkrokarna jag kluddat dit i kanterna ;)
Nu är alla bokstäver fastlimmade i duken också, och ska bara torka så de inte lossnar när jag sätter upp tavlan..
Det har tagit sin tid, men det var ju lite det som var tanken.... Bara att börja på nästa nu då....





Söndagsbrunch..

Skrivit av Tess: 2011-02-13 | 17:08:41

Är precis hemkommen från en härlig söndagsbrunch med bästHanna!
Klockan tolv möttes vi upp på hornstullstrand och först nu kom jag hem (17.03)
Tog en långsam prommenad dit (3km) i det ljuva vintervädret, sen har vi suttit och surrat och gluffsat i oss av en dyr men väldigt variabel brunchbuffé som var fruktansvärt god!!!! Dessutom åt jag så mycket så det var värt varenda slant =)
Sen tog vi o prommenixade tillbaka hit och Hanna avtog vid Fridhemsplan och begav sig hemmöver..
Vår "fika" vart  till en heldag och vilken dag sen ♥
Kom hem och ser att sambon som nu är på hockey städat och fixat här hemma.. Jag har sån tur ♥
Hade tänkt städa när jag kom hem, men kan nu sjunka ner i soffan o bara dega resten av eftermiddagen!! Ljuvligt!

Fatso

Skrivit av Tess: 2011-02-12 | 14:38:00

nu är man fet ;)
(v.34)

My days..

Skrivit av Tess: 2011-02-12 | 12:36:38

Har fått umgåtts med världens bästa mamma, lysnat på lillfisen, varit på mingelkväll på en av Stockholms senaste salonger, och hängt med goStina en hel del de senaste dagarna..




Stina på Mingelkväll =)




Lunch med mammsen

Jag och mamma hade en jätte mysig dag igår, då vi först var hos barnmorskan o mätte o kollade så allt går åt rätt håll. Hjärtljuden var jättebra, men svåra att få starka regelbundna då "D" sprattlade omkring så mycket och inte ville ligga still ♥ Men kul att mamma fick följa med och höra också.

Han växer som han ska och har placerat sig i rätt läge, men huvudet är fortfarande rörligt så han har inte sjunkit ner och fixerat sig ordentlig ännu, vilket känns skönt, då är han inte riktigt på väg än.. =)

Sen var vi en svängis på stan o shoppade och gick på saluhallen innan vi lunchade och sen var mammsen tyvärr tvungen att bege sig norr över igen..

Vi konstaterade att nästa gång hon kommer ner (slutet på mars) så är jag förmodligen inte tjock längre och hon har ett litet barnbarn att snusa på ♥
Jag längtar!!!! Men ska följa hennes råd och försöka njuta av den här sista tiden så mycket som möjligt, för den kommer aldrig att komma tillbaka..





Mötte upp Stina för lite fika =)


inhandlade också denna söta


och ska beställa hem denna från village



Härlig start på helgen, men jag är helt slut efter de här två dagrna.. Idag ska jag sitta i soffan hela dagen så får vi se om man orkar umgås med någon senare på kvällskvisten =)
Idag kommer iaf pepparkakorna hem och hämtar upp vovven vi haft i över två veckor... Nu blir det lugnt och framförallt RENT hemma igen ;) men förmodligen väldigt tomt, men han kommer ju komma o hälsa på =)


Bakar o bakar...

Skrivit av Tess: 2011-02-10 | 10:12:18

Bakar på den lille sprattelgubben i magen, men tog mig också tid igår att tillsammans med sambon göra lite fler biskvier, för trots misslyckandet förra gången så vart de rätt goda. Och vi skulle få finbesök av finStina så jag rev mandel, medans sambon hamrade mandlar.. så bidde det en bra mix i bottensmeten..
Och jag måste säga, övning ger färdighet, den här gången vart det riktigt bra!!!!
Dessutom har jag fått nån slags dille på varm choklad med grädde (och gärna lite bitar av vit choklad i)
mmmm mumma!!!



Igår var vi på andra delen av föräldrautbildningen, vilket var jätte trevligt. Däremot tycker jag de flesta verkar så himla rädda inför förlossningen..
Kanske är det för att jag redan fått en liten försmak på hur det kommer at vara, jag vet inte, men jag känner mer att när det väl sätter igång, wohooo nu kör vi!! Kommer snarare bli otålig när det tar sån tid ;)
Jag är sjukt peppad och ser fram emot det massor. Självklart fattar väl jag också att det kommer att göra skitont (vid värkarna jag hade sist trodde jag att jag skulle dö och skrek kejsarsnit, kejsarsnitt)
men nu är det ju helt okej om han kommer, så då vill man ju bara köra på, och det är ju värt det i slutändan, tänk när man får upp det lilla knytet i famnen för första gången... Jag längtar!!!!!


Imorgon ska jag till barnmorskan igen, och vi ska prata förlossningsplan. Jag är klar med min!
Har skrivit ner allt och känner mig riktigt nöjd, men det ska bli skönt att få lyssna lite på lillhjärtat och kolla så han växer som han ska.
Dessutom ska min mamma följa med ♥
Hon är på besök här i storstan idag till imorgon, så det blir myspys att få umgås lite med henne.



Idag ska jag hänga med Stina, bara hon vaknar någon gång. en annan har ju varit vaken sen halv sju...
Skulle behöva städa, men det känns så fruktansvärt meningslöst. Har dammsugat varenda dag sen vovven kom, men inte syns det, på kvällen ser det precis lika dant ut.. men jag kör väl en vända till med dustsuckern så kör vi stooooorstädning på lördag efter han åkt hem till sin mamma och pappa som efter 2 veckor i thailand kommer och hämtar honom.
gud vad tomt det kommer att bli, man har ju som vant sig vid att ha hans söta små ögon tittandes på en vid sängkanten när man vaknar på morgonen =)

Jaha, då var det officiellt...

Skrivit av Tess: 2011-02-08 | 14:46:50

Jag har blitt en tjockis!!!
Igår var jag tvungen att bända av mig den enda ring jag har innan den växer fast på riktigt... Fingrarna börjar likna små prinskorvar och ja vad ska man säga, det slutar inte där....
v34 imorgon.. vart ska det här sluta???

50..

Skrivit av Tess: 2011-02-07 | 20:08:29

Dagar kvar till beräknad ankomst för lilla "D"....
Nedräkning pågår för fullt.... kommer han att komma på dagen D, tidigare? eller kanske senare... nä, då står jag inte ut ;)
Här v.33.

Gravida o småbarnsföräldrar, se hit!!!!

Skrivit av Tess: 2011-02-06 | 13:39:58

är du gravid eller har småbarn?
Skulle du tycka det vore roligt att vara en Buzzador, och få chansen att pröva spännande produkter och tjänster, och diskutera dessa med sina vänner?
Man får prova på produkter gratis.

Nu söker de:

  • Gravida
  • ...och/eller föräldrar med småbarn födda 1 februari 2009 eller senare


Klicka HÄR och gå med du också, det kostar ingenting!!! Jag tycker iaf att det är skitbra!

nåra exempel på vad småbarnsföräldrar fått prova på under 2010:







Gratis är gott ;)




Jag döööör..

Skrivit av Tess: 2011-02-05 | 21:40:53

men gud så pinsamt... vad är det för bidrag de har släppt igenom till melodifestivalen igentligen??
Möjligen att Le Kid o Danny skulle kunna ha någon liten chans i schalgern.. men resterande... snälla nån ta bort mig, jag vågar inte se... När den där stackars killen i solstolen (låt nr4) dök upp ville jag bara sjunka genom jorden.... likaså när karlson på taket dök upp i hängselbraller och Edward frisyr.. hur tänkte dom nu??????
Å nu har dom fått fel namn i direktsändning också..... jag döööööör.. ta bort mig härifrån!!!!! Jag stänger av Tvn, klarar inte av att se nå mer.....








Har skickat iväg sambon på öl och biljardkväll med boysen, och Charlie saknar han så mycket att han har legat och väntat vid dörren ända sen han gick, trots att jag lockat med både bus och godis.. ;)

Men nu kom han o la sig i min famn tillslut.... haha ja nu duger man minsann =)

Har lagat hemmagjord pizza idag, sååå jäkla gott.. men jag kan ju säga att jag inte var direkt ensam på affären när inhandlingen skulle ske, och så precis när jag kommer in i folkavet på maxi börjar sammandragningarna dra igång... men jippi så passande...... Funderade starkt på att lämna min korg o bara gå därifrån så sambon fått gå in och sköta resten, men jag höll ut....

aja pizzan vart som sagt iaf sjukt god.... jag råkade dock hä på lite fööör mycket ost ;) hur nu det kan vara möjligt..


Nu ska jag se på Burlesque med augilera o cheer.. får väl se om det är nått att hänga i julgran. Det gäller att passa på för sambon vill inte se den..

Chips o dipp.. yes box!

snacka om att ha en lurvtuss mellan benen.. bokstavligt talat ;)


Uppdate..

Skrivit av Tess: 2011-02-05 | 11:01:58


Charlie myser i soffan med sin filt och sin bitringsmackapär

Riktiga buspojkar... =)


fick ett infall och gjorde plättar till lunch idag... götta...







De senaste dagarna har varit rätt lugna, jag har som sagt haft en hel del sammandragningar på sista tiden, så jag försöker ta det så lugnt jag bara kan..
Vi har dock hunnit varit på bio en svängis.. Tron Legacy i 3D och ja, den var väl helt okej.. lättsam, men inte nå vidare till djup handling direkt, men skönt att komma iväg och göra nått bara.. Sen så är inte jag så imponerad av det här 3D hypen heller...

Due Date såg vi häromkvällen hemma, och ja den var ju en besvikelse måste jag säga....

Däremot har jag avverkat de senaste avsnitten av One tree hill, Vampire Diaries och Grey´s anatomy.. de blir man aldrig besviken på iaf =)


Idag blir det väl Melodifestivalen antar jag.. Men vad fan tänkte dom när dom kom på vilka som skulle vara programledare??!!! aja, vi får väl se om det blir nå mer melodifestival efter kvällen.. om man står ut det vill säga....


Idag är det en bra dag!

Skrivit av Tess: 2011-02-02 | 08:38:41

För gårdagen var en pärs... och natten har präglats av sammandragningar.. latjolajban..
Stackars lilla fis, för det blir ju ordentligt trångt där inne när livmodern drar ihop sig så..
Men nu har jag en tokig och sprallig liten pojke som myser för fullt i magen ♥

Jag trodde jag skulle bli knäpp igår alltså..
För det första var vi ute i lite sista sekunden när vi skulle iväg till Wallners på middag, och jag som hatar att komma sent vad det än är till, o blir uppstressad till max..
Tokig hund som drar hit o dit på vägen till T-banan, sms-biljett funktionen funkar inte och fem miljarder människor i t-bane vagnen.. *suck*
Sen kommer det en kärringjävel (ursäkta språket) på ca 50 bast och kliver på, säger till en tant; ska du sitta där??
Varav tanten kollar konstigt på henne o svarar; öh... Ja...
Kärringen suckar kollar på mig som också sitter på en stol, men då reser sig mannen brevid mig upp och erbjuder henne sin plats.
Jag har ont i knät säger kärringen och sätter sig på killens plats..
Jag som redan var på dåligt humör tänker att "hade du frågat mig kärringjävel så hade du minsann fått höra att jag är höggravid och har värkar, men visst jag kan föda i knät på dig om det passar bättre..."
Jag överreagerar ju såklart, men mitt tålamod var inte på topp, dessutom hittar vi inte till bussfan när vi kommer fram... jag tror jag kokar över!!!

Tillslut  efter många om och men, anländer vi hos våra goa vänner som lagat en utsökt festmåltid och jag kan lugnt återgå till mitt rätta glada jag...
Trodde dock att jag skulle somna på vägen hem, all energi var som bortflugen... Inte konstigt... men man är ju en riktig hormonboll med noll tålamod nu för tiden ;)


Den här dagen ska dock bli den bästa..
Sambon gick ut med charlie i morse som nu ligger och myser här som en ihopkurad lurvboll i mitt knä.. hunden alltså, inte sambon, han sitter brevid och äter frukost ;) Mysigt har vi iaf.

Ikväll ska vi gå ut och äta och ev gå på bio... Gäller att passa på =)
Men först tror jag att jag ska ta mig en tupplur ;)



Sådärja..

Skrivit av Tess: 2011-02-01 | 17:08:25

Efter dagens bak så var det hög tid för mig att ta ett bad...
Gjorde först en ansiktsmask av världens bästa.. I love it!
Rostedt Tanakura Clay



Efter massor med spring o bus på isen här utanför så är det mysigt att gosa ner sig i soffan med filten sin ;) sötpropp!



Nu ska vi iväg till Syskonen Wallner på middag ♥


Talanglös!

Skrivit av Tess: 2011-02-01 | 15:15:24

Jag är då helt talanglös på att baka, alltid misslyckas jag med nått...
Försökte mig på att göra chokladbiskvier efter att ha sett ett vad jag tyckte verkade vara ett rätt enkelt recept.

Började med att tokhacka mandlar till bottensmeten, vilket tog tid men gick bra, och bottnarna vart ju skitabra.. wohoo..



bottnarna innan gräddning..



Sen skulle jag göra själva smörkrämen och det var väl där jag gjorde fel kan jag tänka mig.. Värmde upp smöret lite för att det skulle bli lättare att röra ihop krämen, vilket då resulterade i att den vart rätt lös..
Så sen när jag skulle doppa bottnarna med smörkrämen på i den smälta chokladen så lossnade krämen o ville ner i chokladen.. jävla skit!
Så jag stoppade in dom i frysen ett tag så de stelnade lite innan jag doppade resten i chokladen igen och.. ja okej vart det väl antar jag....


De smakar gott iaf, sen hur de ser ut får väl vara =)
Däremot har jag ätit så mycket smörkräm och choklad så jag mår alldeles illa.. Hua jag vill inte se kakjävlarna nå mer!!!


RSS 2.0