Fit for fight..

Skrivit av Tess: 2010-12-29 | 16:34:49

Jisses vad det lever om på insidan nu, helatiden. Man känner både massor med sparkar och hur han sträcker ut sina små tossigar. Riktigt alien-aktigt med sinnessjukt häftigt. Man kommer säkert sakna sparkarna när han kommer ut, men ibland kan man få sig en ordentlig känga så man nästan tappar andan.
Det är en stark liten "D" där inne. =)

Har köpt mig nåra tidningar nu när man befinner sig i urskogen, väldigt många o bra tips man aldrig tänkt på innan, men hua man börjar ju längta ihjäl sig.. Man tänker o funderar, försöker föreställa sig hur det kommer att vara. Men man har nog ingen aning ändå... som tur är ;)
Hur som helst så är vi ju alla nybörjare första gången och vi som är förstfödda har ju blivit rätt okej ändå =)

Ryggen börjar dock protestera, och nätterna är minde roliga.. Har svårt att ligga på sidan för då protesterar han för fullt där inne, och att konstant ligga på rygg sätter sina spår.. Saknar min gravidkudde där hemma..
Man känner att man börjar gå in i den sista tredjedelen av graviditeten. Otymplig och klumpig.. Tröttheten har kommit tillbaka och jag tror humörsvängningarna är på väg att göra sällskap...
Tur jag har världens bästa ♥ som är underbar mot mig oavsett =)

90 dagar kvar...




God fortsättning!

Skrivit av Tess: 2010-12-26 | 16:32:48

Ja, Namndiskussionen verkar vara över för nu iaf =) Sambon har gått med på mitt förslag efter att ha frågat alla han känner vilket har resulterat i att alla nu kallar lillprinsen för mitt namnförslag =) Skyll sig själv haha =)
Men han verkar inte hänga läpp för det, tror han börjar gilla namnet nu också =)
Hemvändarkvällen här i Ötå var skitrolig att gå ut på, träffa folk o surra.. Däremot gårdagens utgång på stadshotellet fick mig att insé varför jag förmodligen var den enda gravida på hela stället... De andra var smarta nog att stanna hemma.
Visst var det jätteskoj att träffa goa människor o surra, men det var fylla på hög nivå och folk knuffades hit o dit så sambon fick agera sköld åt den stackars ömtåliga magen... Men då har man lärt sig det också, på krogen är man full och gravida kan roa sig med annat =) hade varit nöjd med att åka hem efter förfesten, det är ju alltid den som är roligast ändå. Trots att jag fick demonstrera för varenda en att det var alkoholfritt vin i min flaska... Hur dum tror dom att man är egentligen? ;)
Nä, nu ska vi bara ta det lugnt o mysa ända fram till nyår som ska firas i Luleå... Nästa gång vi kommer upp hit hoppas jag att vi är tre. =)

Namn????

Skrivit av Tess: 2010-12-23 | 17:04:00

Att det ska vara så svårt...
Vi sa ju först att vi skulle ta reda på vad det var för någon sort som är där inne så det blir lättare att komma på ett bra namn.. Men hujja inte är det lätt för det inte..
Dessutom så har vi lite olika smak vad gäller namn också =) haha
NÅN som har något tips? Allt är välkommet!!!! 13 veckor kvar sen kommer han, o då kan det ju vara bra om man har nåra förslag iallafall =)
Jag har dock bestämt mig för ett, men det här med att övertala sambon är svårare ;) så som sagt Förslag??? Någon???

Övertorneå

Skrivit av Tess: 2010-12-22 | 17:00:23

Skönt att vara ledig och att vara här uppe i norr.
Vi har bastat en del, vart ute i närmare 30 minus, grabbarna har spelat hockey, vilket de ska göra i morgon med, då det är den årliga hemvändarmatchen... Sen blire uppesittarkväll på Amanda (fd. Lövbiten)
Idag har vi varit i Rovaniemi där Tomten bor. Kul med lite äventyr och det fanns lite roligt att titta på där, men kallt vare. Tur man klär på sig ordentligt, men det börjar bli riktigt svårt att röra sig med alla käderna på, börjar tvivla på att min vinterjacka kommer att passa länge till, så tight som den är nu...
Glad är jag dock över mina nyinköpta fodrade vinterkängor!
Pojken är livligare än någonsin och ibland får han in en ordentlig fullträff så man nästan tappar andan.. Det blir en stark liten jäkel det där =)
Det häftigste var igår då man kunde se hur lill-foten rörde sig mot magen på utsidan, sjukt, men coolt!
Har dock börjat fått mer sammandragningar o förverkar, så det är väl tur man tar det riktigt lugnt, men kissblåsan har nog krymt ännu mer så man måste gå o pissa stup i kvarten... Inte lätt med täckbyxor och 511 lager kläder på sig alla gånger...
Snart äre julafton också, har med mig lite julklappar hit upp som blir spännande att öppna. =)
Var förbi pappsen i Ö-vik på vägen upp och de hade samlat ihop en hel stor sån här blå IKEA-kasse full med småkläder och skor, både massa nytt och lite från när mina småbröder var nyfödda. Så sinnessjukt bra!!! vi har inte handlat ett enda plagg ännu, så det kommer att komma mycket väl tillhands!!!
Blir skitroligt när vi kommer hem och kan sortera in allt i byrolådorna vi reserverat åt lillfisen... =) Det börjar närma sig nu...
97 Dagar kvar till beräknad födsel.... Jag är glad om han håller sig där inne i åtminstone 10 veckor till jag, han verkar ju som redan sugen på at ta sig ut...
Sambon tror däremot att det är en liten mamas-boy där inne som kommer att stanna så länge han bara kan.. dvs att jag går över tiden.... Nåjo, vi får väl se ve som har rätt =)
God Jul alla!!! och åter igen tack för alla fina kommentarer!!!! =)

JulLov!!!

Skrivit av Tess: 2010-12-17 | 19:45:21

Efter en hektisk vecka med full fart har jag äntligen JULLOV!!! såå skönt.
Ska visserligen in på jobbet en svängis imorgon också, men det räknas inte som jobb =) har så roligt där ändå.

Sen bär det av, kära fina underbara och i allra högsta grad efterlängtade sambon kommer med A och F och plockar upp mig i Sundsvall o sen är det Norr som gäller...
Hello Övertorneå!!!
Och som jag har längtat, denna mysiga lilla håla! Var sommar sist vi var där, så det är på tiden att vi kommer dit igen, och får träffa alla mysiga härliga människor och riktig vinter, det kan man räkna med =)



Jag idag på jobbet.
Både Prinsen däri och magen växer som bara den, och han är en jävel på att både sparkas, boxas o puta med rumpan. Man ser hur hela magen deformeras när han sprattlar omkring där inne.
Men så jäkla härligt det är!!! =)



Hos barnmorskan förra veckan =)


På 3års jubileét.. Man kan ju försöka göra sig fin fast man är fet ;)



Halvvägs till 50...

Skrivit av Tess: 2010-12-12 | 15:17:49

Ja så var man där då.. eller ja igår var väl det egentligen, men whatever =)
Känns inte speciellt annorlunda och 25års krisen hade jag nog vid 23 tror jag så ingen större förändring har skett de senaste dagarna =)

3års jubileét på sax o kam i sundsvall var succé och skitroligt! Skönt att flyga upp den här gången. Hade en karl som satt o surrade barnuppfostran med mig hela vägen... alla tips är väl bra antar jag, sen hur mycket man väljer att lyssna på, det är en annan femma =)

Igår vare holaballoo för hela slanten.. Först jobb hela dagen, så jävla roligt! Hade svårt att slita mig från salongen när jag slutade, så jag tyckte det var lika bra att jobba över lite =)
Sen vare kalas hemma hos katja som jag hade övertagit bostaden av ;)
Gjorde en riktigt stark bål, men jag kunde ju inte provsmaka själv, så det var bara till o höfta lite =)
men en lyckad kväll må jag säga, o trots att det såg rätt gott ut med bål o grogg så var jag mycket glad att vakna pigg o alert imorse =)

Nu är jag åter igen på jobbet, och har nån timma kvar, ska stanna efter arbetstid även idag, men vad gör man inte när det är så attans roligt =)


Ett tips till alla gravida med order om att ta järntabletter innan ni går och lägger er, ta inte två på en gång, man kräks knallgrönt på morgonen efteråt..




Sådärja..

Skrivit av Tess: 2010-12-09 | 21:39:22

Vilken härlig dag det har varit!!!!
Igår var vi på Grill o käkade med jobbet, mycket roligt och mycket trevligt, o jäklar så mätt man blev...

Dagen började med ett besök hos vår goa barnmorska.. Jag tycker fan det gör ont som satan det där sticket i fingret man måste göra helatiden.. höwa
Lyssnade lite på hjärtat och mätte.. allt såg jätte bra ut och det är en livlig liten kille som mår bra. Alltid skönt att höra!
Sen tog vi en prommis till affärn där brandlarmet bröt ut precis när vi betalade.. Men handla det hann vi o det var det viktigaste, jag som ska baka tårta idag.

Väl hemma var det lunch och sen fick min läckertuss till sambo en ordentlig avhyvling, så han kan visa sig bland folk i jul =)

Sen var det snabbaryck till jobbet, där eftermiddagen har spenderats med fulla puckar....

o appropå puckar vann Lule idag! Yeeeey!

Nu har vi sett robinsson och nu blir det tårtbakning...
Jag fyller ju år på lördag, men åker till Sundsvall med flyget imorgon så tjejerna på jobbet beställte minsann tårta =) o det ska dom väl få då =)



Hejja Hejja Stina!!!
Nu håller vi alla tummar vi har att Stinko tar hem den här segern nu!!
(min fina fina Stina leder svenska curlinglandslaget i em i Schweiz och spelar just i detta nu kvartsfinal, hejja hejja hejja!!!)




Tjoho!

Skrivit av Tess: 2010-12-07 | 22:12:00

Nu är hon glad igen =)




Nä fy!

Skrivit av Tess: 2010-12-06 | 20:24:35

Idag har det inte varit nån vidare dag..
Vaknade tött som ett as, blöta skor, fick vänta aplänge på den tokförsenade pendeln till jobbet... Dock hyffsad arbetsdag. Bråkat järnet med a-kassan, får vänta länge på den försenade bussen hem.. puh.. Tur att dagen snart är slut.
Kändes ändå lite bättre när jag kom hem och fick kramas med mitt hjärta...
Nu har vi haft finbesök och slukat lussebullar som aldrig förr..götta =)
Har lite nödvändigheter kvar att göra idag, men sen hoppar jag bannemig i säng.. Tidig morgon imorgon med..



Ny

Skrivit av Tess: 2010-12-05 | 13:13:42

här är en av de nya klänningarna jag köpte igår..


Jag idag, på väg på julmarknad =)


självaste klänningen i närmare format ;)


Min Idol iaf..

Skrivit av Tess: 2010-12-04 | 23:45:00


Jobbigt ja..

Skrivit av Tess: 2010-12-04 | 23:40:55

Det är tröttsamt att vara lycklig =)
Dessutom har jag jobbat hela veckan och haft riktigt fullt upp med det mesta, så inte konstigt man däckade i soffan hos Anton o Frida efter dagens julshopping =)

Har haft en riktigt kanonvecka på jobbet, och nu börjar man få sig en hel del "stammisar" så kul!!!

Efter den fullspäckade dagen på jobbet så kom våra goa vänner A och F med min sambo o plockade upp mig, så drog vi på Kistagallerian o shoppade järnet.. eller ja, så var tanken iaf, men vi hittade ingenting..
Jag köpte mig två klänningar som kan behövas nu när jag är tjock o fet..
Och så köpte jag en ny tandkräm (barntandkräm) för jag kräks varenda morgon och kväll när jag använder den vanliga.. hua..
Jag kan säga att Kista galleria är STOOOR och som liten fet norrlänning går man lätt vilse och irrar omkring som en annan rumpnisse..
Tur jag fick lite hjälp att hålla i den tunga magen efter ett tag ;)




Sen har vi haft en tokmysing kväll hos A och F med chips o ostkrokar.. götta!
Nu ska jag däcka i sängen för imorgon ska lägenheten storstädas och så ska vi gå en svängis på Julmarknaden på Skansken faktiskt, det ser jag fram emot!!! =)


Ingen vanlig dag...

Skrivit av Tess: 2010-12-02 | 08:07:21

...idag heller. För idag fyller min stora kärlek år!!!
Han ska firas med massage och en supersnäll flickvän hela dan ;) För han är världens bästa helt enkelt!!!!!

Lite blyg är han också, så för er som inte redan vet vem denna underbaring är så får han vara lite anonym ;)


Vi vaknade båda två klockan sju imorse pigga som mörtar och med livslust inför en ny strålande dag.
Jag har kungsovit hela natten, inte en enda kisspaus, var lite smått chockad när jag vaknade faktiskt.. Men ack så skönt. Lite eller ja rätt mycket snorig, men ändå på strålande humör!
Jag vet inte riktigt vad det är som har hänt på sistatiden.. jag hör många säga att de blivit lite nere o deppig pga att det bitt så mörkt ute och så...
Men för mig är det tvärtom, jag vaknar med ett leénde varje morgon, glad för allt jag har... =D
Hoppas mitt glädjerus får hålla i sig!


Gårdagen var rolig, spännande, utmanande och utmattande. Trots detta var jag på strålande humör på vägen hem. Man klarar allt bara man vågar satsa =) och när man lyckas, känner man sig stoltare över sig själv än någonsin. =)

Väl hemma kröp jag ner i soffan med min käraste och en sparkande parvel i magen.. Livet är bra fantastiskt!
Kollade äntligen på Dispicable me som vi har tänkt se i flera dagar, men inte hunnit eller orkat..
Ja skrattade som tokar gjorde vi, och jag tyckte den var rätt bra ändå.. =)
(It´s so fluffy, i´m gonna dieeeeee!) hahahahahaha


Nä, nu väntar ännu en dag i livet ♥


M+P3

Skrivit av Tess: 2010-12-01 | 09:39:16

Idag är det inge vanlig dag för, min mamma och P3 fyller år idag, hurra hurra hurra!!!!

Igår var min mamma förbi med mina stora ljuvliga täcken och kuddar som legat nerpackade tills nu.. och jag kan lova att jag har osvit som en kung inatt!!!! visst vaknar jag två tre gånger för toalettbesök, matpaus och ont i foten?! men i övrigt, så är sängen skön igen! =)

Snart ska jag möta upp med min kära vän Hanna på pendeln för hon ska fixa barret hos mig på jobbet idag.. Kan ju bara sluta bra..  =)

Jag har fortfarande ont i foten (som sambon nu omsorgsfullt plåstrat om), men med ägg och julmust i kistan så blir det här en strålande dag!!! =)
Har till o med tagit mig tid att trippla håret dagen till ära =)



RSS 2.0