Morgon med julmust.

Skrivit av Tess: 2010-11-30 | 09:51:02

Sover inte speciellt bra på nätterna, vaknar och måste gå och kissa, äta eller vad nu min kropp eller mitt barn tycker att jag ska göra. Tre gånger inatt och varenda gång är jag klarvaken.
Kanske är det kroppen som ställer in sig på vad som komma skall, för jag märker ju att grabben är vaken..
Lika glad är jag för det. =)
Men jag är så rädd att jag ska råka mosa ungen när jag sover. Jag vet att det i princip ska vara omöjligt, men jag är ju egentligen en magsovare och det går ju inte längre. Kanske är det därför jag sover oroligt, jag är rädd att råka lägga mig på mage så han blir platt där inne.. Hua, hemska tanke.. ;)

Vaknade nu imorse och tog mig ett glas frukostJulmust och känner mig på strålande humör. Lite ägg och morötter i magen så är man mätt för en timme också =)
Ska skriva klart det sista på havandeskapspapperen som ska in till Försäkringskassan, o sen står jobb på schemat. =)



Var som sagt på besök hos min härliga moster och kusin i helgen och allt eftersom kvällen fortskred åkte diabildsprojektorn fram!! Tror aldrig jag sett nån sån förut, men nån gång ska vara den första. och där fanns hela min barndom.. De skrattade.. och jag.. jag visste inte riktigt vad jag skulle säga...
Gruv sig...... ;)



BabyTess....

Tur man inte har en aning om vad man egentligen ger sig in på ;)






Oh Happy Day!!!

Skrivit av Tess: 2010-11-29 | 21:31:52

Vilken härlig dag det har varit idag. Jag är på stålande humör, och jag kände det redan när jag var på väg till jobbet.
Har haft en ordentligt fullspäckad dag på jobbet och sånt gillar ju jag.

På vägen hem kände jag mig bara lycklig över livet. Nu när kräkningarna och illamåendet verkar avtagit, ja det mesta iaf så känns det helt fantastiskt härligt att vara gravid, det är så mysigt att bära omkring på den sparkande lilla parveln, man är som aldrig riktigt ensam. =)
Jag vet jag är löjlig, och jag trodde nog aldrig att det skulle hända mig, men så är det och glad är jag för det.
Vi pratade om det häromdan jag och sambon, att tänk va nära det egentligen var att det aldrig skulle bli såhär, det var ju som inte riktig planerat. Och nu är vi så lycklig över att bli föräldrar att vi aldrig skulle kunna tänka oss något annat... Det är det bästa som har hänt oss helt enkelt och ja, inte konstigt man är glad helatiden =)

Fick ett ordentligt välkomnande när jag kom hem, kärleken hade lagat middag o grejer. Han är bra han!
Jag ha rordnat med en massa nödvändigheter och verkar tillomed fått bilen såld. Yeeeeeey! Ännu ett problem ut världen!!!


här är de tidigare sneda bilderna i sitt rätta jag om man inte vill ha nackspärr =)







Sweet home Stockholm..

Skrivit av Tess: 2010-11-28 | 20:52:18

Får inte till mina bilder riktigt, de är raka på datorn, men när jag lägger in dom blire på sniskan, så ni får väl helt enkelt vrida lite på skallen om ni vill se hur tjusig jag är i min nya björnpuppa =)

Magen denna vecka, nu gåre fort, den växer som bara den och grabben däri är livligare än någonsin.
Jag kan helt klart säga att det här är det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv!!!
Har haft en sjukt rolig vecka i Sundsvall, och gud så jag älskar mina vänner, familj och kollegor där uppe! Men skönt är det att äntligen få krypa ner i min älsklings famn där jag hör hemma, och han har nog saknat både mig och sparkarna i magen.. Jag är så lycklig över honom och det vi har!!!! =)
Ikväll ska vi käka glass o kika på Dispicable Me, jag tror den är kungbra!!
Imorgon vankas det jobb igen, härligt!!! =)

Long time, no see..

Skrivit av Tess: 2010-11-27 | 08:34:23

Har inte haft tillgång till internet de senaste dagarna så det har varit lite vagt med besök på nätet. Och trots att min fina iPhone 4 är helt suverän, så kan jag inte blogga på den... (tycker dock blogg.se kan fixa en app)

Mycket har hänt sen sist, jag är fortfarande kvar i sundsvall hos modren med familj. Jag har hunnit hälsa på goa vänner i Umeå, pappa i Ö-vik och kommit tillbaka hit igen. jag har blivit en bättre frisör efter kursen förra lördan, blivit förkyld och haft feber, fikat med mina bästa Camilla o Sofia, handlat lite nya kläder, eftersom jag inte ryms i mina gamla, jobbat en massa, varit på ljusparty hos min moster, och inhandlat nödvändigheter åt min son =) mm..
Bra sammanfattning av min vecka =)

Nu har vi iaf än sålänge fixat till lillprinsen:
En barnvagn
Spjälsäng
Bilbarnstol
BabyBjörn bärsele
Babygym

Var inte riktigt meningen att vi skulle skaffa allt så tidigt, men vissa grejjer har vi fått, och nåra skulle en kollega till mig sälja, så då vare bara att passa på =)

Nu ska jag göra mig i ordning för en heldag på jobbet, och sen blir det inflyttningsfest hos Modren o P3 med massor av folk..

Imorgon åker jag hem till mitt stora hjärta!



sweet

Skrivit av Tess: 2010-11-18 | 22:39:28

Åh vilka fina inlägg jag får på min blogg, jag blir så glad!!! =D

Har haft en Toppendag i Uppsala med utbildning, nu är man peppad till tänderna. Imorgon får tjejerna på jobbet här nere en ordentlig genomgång.. Kul!!

Kvällen har spenderats på O´learys Gamla stan Luleå-Timrå, och trots att jag är inbiten timråit så ville hjärtat ändå att Luleå skulle vinna och behålla marginalen upp till förstplatsen.. men men det vart övertid och båda fick poäng, Timrå vann tillslut så slutet gott allting gott.. även om jag hade velat att Luleå skulle kamma hem alla poäng. Timrå kan ju få vinna alla andra matcher istället =)

Imorgon blire Barnmorskan på förmiddan, hoppas jag kommer ihåg alla frågor jag har nu då, bäst jag skriver ner dom...

Efter jobbet drar jag Norrut mot snön!!! Weeeiiiii!!! och alla mina goa fina jäntor i Sundsvall, har saknat dom massor!!!

Nu ska jag ladda in alla S.O.A avsnitt i tlfn så jag kan kolla dom när jag vill ;)



Yeah

Skrivit av Tess: 2010-11-17 | 21:55:22

Ja nu äre mycke i grytan

Imorgon blire utbildning i uppsala och en härlig reunion me gammsvägerskan =)

Barnmorskan ska få sig ett besök på fredagmorgon, då ska vi träffa hon som vi ska ha sen framöver.. bara att hålla tummarna att hon är bra.

och på Fredag efter jobbet drar jag raka spåret till Sundsvall o gojänterna!!!





Dagen på staden

Skrivit av Tess: 2010-11-14 | 14:13:18

Nu är vi på väg på en mysfika med min gamla bästis Frida, magen och jag..







Så jäla cooooolt..

Skrivit av Tess: 2010-11-13 | 21:16:07

Haha vilken revanch, cooool kille.. och 50cent... Yummmiiiiiii  ;)


Finbesök i stan

Skrivit av Tess: 2010-11-13 | 20:33:27

Har moderkakan med familj på besök i storstan i helgen och jag har äran att spendera ett dygn med gosyrran Tintin ♥
Dagens äventyr:







världens bästa mamma..

Skrivit av Tess: 2010-11-10 | 22:00:36

Det är min mamma det!
Fick paket på posten idag. Mamma hade köp och skickat ner ett ordentligt gravidbälte, som både håller upp och stödjer hela magen. Det är helt fantastiskt vilken skillnad det är när man har på sig det, sååå skönt. En sån lättnad.
Miljoner tack till min mamma, den bästa ♥


Frisserade till bossen på jobbet idag, och tjusig som hon vart erbjöd hon sig att förbarma sig över min hemska utväxt.. Gud så jag har stört mig på den i veckor nu, men vad gör man? Som frisör får man sätta sitt eget hår i andra hand helt enkelt, men nu är det fixat och jag är tjusig igen =)
Däremot så orkade vi inte vara kvar på salongen och vänta tills färgen var klar, så jag for hem med hela härligheten i håret på pendeln, men vill man vara fin så... ;)

Bjuppar på en tokbild på mig med färg i skallen och glad över min nya present ;)








Half time Baby!

Skrivit av Tess: 2010-11-09 | 10:05:22

Vinden viner ute och regnet piskar mot mitt fönster. Idag är det en såndär dag som man bara vill stanna inne och inte och gömma sig. Men det går ju inte, för jag ska både till farbror doktorn och sen till jobbet, så det är bara att masa sig ut i ovädret.. Höwa..

Idag har jag gått precis 50% av graviditeten, så nu är det den bästa halvan kvar.. Hoppas jag åtminstonde, för den första halvan var inte mycket att jubla för, med konstanta kräkningar och värk. Men det känns faktiskt mycket bättre nu, trots kräk-attacken jag fick på väg till jobbet igår.. Men nu känns det mer värt det när man vet att det faktiskt är en liten människa man bär på.
Grabben sparkar och lever om till tusen som vanligt, och det är ljuvligt... förutom när han sparkar upp mig vid 6 på morgonen ;) men jag antar att det ska börjas i tid så lika bra man vänjer sig =)

Ska på besök hos farbror doktorn nu snart för en liten koll, ingenting att oroa sig för, den här tiden fick jag när jag skrev in mig hos barnmorskan för flera veckor sen.
Hoppas på att få ett stödbälte som hjälper mig hålla upp magen, man börjar som bli lite framtung nu om man säger så... och mindre lär man ju inte bli ;)


Sen bär det iväg till jobbet, gick jätte bra att jobba igår så jag fortsätter med det. Gode gud låt mig inte behöva bli sjukskriven!!!



Filmkväll

Skrivit av Tess: 2010-11-07 | 19:42:48

Åh så lugn och skön dag, har avverkat nåra Sons of Anarchy avsnitt och lagat massor med mat.. Fattar inte hur jag kan äta så mycket hela tiden, äter säkert dubbelt så mycket som sambon, o han är ju karl!
Nu har vi haft filmkväll med glass..
Scott Pilgrim vs The world, och efter att ha sett trailern var jag MYCKET skeptisk, men den hade fått över 8 på imdb.com så vi tänkte att den måste ju vara värd en chans.. Och ja, helt värdelös var den faktiskt inte, förvånadsvärt bra, men nja inte vet jag om den förtjänar en åtta direkt...






Myskväll...

Skrivit av Tess: 2010-11-06 | 19:47:01

När min stora kärlek är ute på äventyr får man passa på att mysa lite med sig själv, så ikväll är det bara lillprinsen och jag.
Har tänt massor med ljus och kollat på Sons of Anarchy, nu lyssnar jag på spotify och bara mår gott. Det är rätt skönt att vara själv ibland och bara få vara. ♥
Nu, karra och mer musik!!!




Spotify tips:
Kolla in bandet: " My Avenue " med Albin Glad i spetsen!

 

Annars är också min vän Jacobs band " Plan Three " helt suveräna!!!

om man gillar lite rockigare musik iaf =)

 

 


lördag hela veckan..

Skrivit av Tess: 2010-11-06 | 13:51:17

Har skickat iväg sambon på tv-spelsmässa, lyrisk skuttade han iväg och kvällen avslutas med en grabbig Hockeykväll..
Själv ska jag väl ligga kvar här i soffan och ta det lugnt som doktirn sa i två dar till... jippii

Har storstädat hela morgonen, och det går ju rätt fort när man är två. Jag dammtorkar, du tar köket och dammsugar, så moppar jag.. perfekt. Speciellt när man kan ligga i sängen o spela spel på tlfnen medans sambon dammsugar överallt =)
Så nu är det skinande rent, och jag har fortfarande inge vettigt att hitta på..
Har börjat kolla på en ganska värdelös serie som heter No ordinary Family, men det finns bara fem avsnitt än så länge.. ingen höjdare heller så...
Fler filmtips tack!



Morgonens mage för den som är nyfiken..








choklad, choklad choklaaaaad..

Skrivit av Tess: 2010-11-05 | 14:45:12

Vad gör man när man blir sådär toksugen på choklad, och inte har något hemma?
Jag kom iaf på att jag har nåra minismarties i godisskålen, och uttråkad o desperat gjorde jag ett djupdyk... det tog sin lilla tid, men jag fann en hög..
Synd bara att jag inte har någon film att kika på till godisarna.. men det spelar som ingen roll, jag har ändå smällt i mig alla...
så nu sitter jag här utan choklad igen, uttråkad och med halsbränna dessutom... Latjolajban....





What to do?

Skrivit av Tess: 2010-11-05 | 12:54:43

Helt ärligt så är det rätt värdelöst att vara hemma och inte kunna göra nånting..
Smbon jobbar för fulla muggar, så han är inte mycket till sällskap.. Jag har kollat på vampire diaries, läst lite bok tills jag somnade, ätit i flera omgångar, laddat ner flera nya spel till iPhonen.. nu då? Vad ska jag hitta på nu?
Jag skulle vilja börja se nån riktigt bra serie, som sveper mig med storm att man bara måste se nästa avsnitt, och nästa och nästa... Men vad skulle det vara? Jag har ju sett de flesta serierna....
Borling boring......




får man gå och sova nu?

Skrivit av Tess: 2010-11-04 | 21:32:46

Det har varit en otroligt lugn dag, men det var ju precis doktorns order. Däremot tror jag inte kräkas och blöda näsblod stod med på den listan, men det är sånt som händer.. tydligen..
Men jag kommer ALDRIG någonsin mer att kunna äta senapssill, det smakar inte riktigt lika gott på vägen upp efter att ha legat o göttat till sig i magen ett tag..

Men sambon gjorde en ordentligt grönsaksfylld gryta som gjorde götta, och efter en stor omelett, glass och en massa mandariner så har det gått rätt bra idag ändå..

Inte har jag hittat nån ny bra serie heller, men så är man väl lite kräsen också antar jag, däremot kommer det nya Vampire diaries avsnittet i natt, så imorgon blire haleluja moment! Dessutom kommer det senaste grey´s också, så man får lite tidsfördriv..

Men några avsnitt av min nya favvoserie cake boss har visats på tvn, så jag är rätt nöjd ändå.. Sjukt roligt och häftigt att se hur de moddelerar fram de mest otroliga tårtorna.. kolla in det!!

 

 

 

 


Dåså..

Skrivit av Tess: 2010-11-04 | 08:57:40

undra vad man ska hitta på en dag som denna...
Har fått två böcker av bm, som nån gång måste läsas igenom, och alla som känner mig vet ju hur mycket jag älskar att läsa böcker.. NOT
Såvida jag inte ligger på en solig strand i värmen det vill säga, men det ser jag ju inte skymten till idag.. Men ska väl kasta mig över böckerna ändå.. Förändring kan ju vara bra ibland..
Men först blir det nog det senaste avsnittet av One tree hill...
Har kollat alla Desperate, alla grey´s, alla vampire diaries, alla the gates, ja helt enkelt alla serier jag följer...
Måste hitta nån ny nu som jag kan fördriva tiden med. Någon som har ett tips?

Däremot ska jag spendera hela dagen i mina mysiga mjukisbrallor och inte borsta håret heller tänker jag göra. Jag tänkte dessutom ha lite sovmorgon och sova läänge, men lillen tyckte morsan skulle kliva upp o få i sig lite frulle redan innan 8 på morgonen, så det var bara att kliva upp... Att han ska få bestämma redan, det blir en bestämd jävel precis som mor och far sin ;)
Men man blir ju glad av varje kick, så han får gärna fortsätta sin kung fu träning där inne ända tills han är färdigbakt och redo att komma ut..

och appropå ut, så ska jag nog ta o skicka iväg min kära storkille på affärn, så jag har litte götta här hemma när jag ska ligga i soffan hela dan... livet är rättvist... eller hur vare? ;)



Jobbigaste dagen hittills..

Skrivit av Tess: 2010-11-03 | 17:27:49

Det har varit en riktigt jobbig dag med smärta och oro.
Precis när jag skulle avsluta med min första kund i morse så kände jag första värkarna. Det gjorde riktigt ont, och självklart blir man rädd, men jag tänkte ändå nånstans att det säkert bara är nån slags förvärk, men ringde barnmorskan för säkerhetsskull samtidigt som smärtan vart värre.
Hon sa år mig att sätta mig i snabbaste taxin och åka till gynakuten, för värkar i v19 ska man inte ha.
Livrädd  lämnade jag jobbet och gjorde som hon sa, försökte få tag på min sambo också, men hans telefon är störd och funkar inte alltid, så honom fick jag inte tag på..

Värkarna började gå över, men de tog emot mig väldigt fort på Karolinska, och la mig på en sjuksäng i väntan på undersökning. Tillslut lyckades jag få tag på sambon som kom som en blixt, precis lagom till undersökningen.
Doktorn var lugn eftersom jag inte haft någon blödning, och så kände jag lite sparkar.
Hon kollade så att allt såg bra ut och det gjorde det, han rörde på sig och såg ut att må bra trots de tidiga sammandragningarna.
Nu är jag beordrad att ligga ner och ta det lugnt fram till måndag minst, och känner jag av fler värkar skulle jag komma in på direkten.

Skönt att veta att allt är bra, men gud så orolig och rädd man blir dessutom helt utmattad.. Nu ska jag bara ligga och försöka kopla av så gott det går, och underbara sambon tar hand om mig/oss ♥ han är den bästa!
Huvudsaken lillgrabben mår bra och det gör han.


Det viktigaste i livet♥



Lillördag..

Skrivit av Tess: 2010-11-03 | 08:35:19

Jag förstår inte vars dagarna tar vägen.. Det går ju så sjukt fort. Plötsligt är vi inne i November och snart är det helg igen..
Men först blir det jobb för hela slanten, ska iväg nu strax, och är nog inte hemma förän vid sju ikväll.. Men så tycker jag ju om när jag får jobba mycket också..

Försökte ligga och sträcka mig en halvtimme i sängen efter att min sambo klivit upp, men det var mindre lätt att kopla av när kickboxaren i magen var i farten ;) men så var det väl ändå dax att kliva upp, så det var bara att lyda order... redan. hua, hur ska det här gå ;)

Efter en skön dusch och lite frukost är jag fit for fight för ännu en dag...
Imorgon får jag eventuellt finbesök på kvällningen =D


Vilken underbar dag!!!

Skrivit av Tess: 2010-11-02 | 16:59:06

Har varit på lååång lunch med bästaste Hanna, och tiden bara sprang iväg.. Var o kikade på lite bebiskläder eftersom hennes bästa killkompis fått en son. Man blir ju sugen på att handa, men jag ville iaf vänta till efter Ultraljudet så man vet att allt är bra.

Vid två-tiden mötte jag upp med min fina sambo utanför läkarhuset på Odenplan... Ultraljud stod på schemat =)
Men nått så häftigt! Det är ju verkligen en liten människa där inne. 9st bilder fick vi med oss, men sambon hade velat haft det på video sa han =)
Nu vet vi också vad det är för en liten filur, och som min sambo sa:
Män gör män..
Får vara glad att jag är tillsammans med en riktig man då ;) Stolt som en tupp dessutom =)
Allt såg jättebra ut och hon (bm) sa att det var en väldigt fin bebis..
Såklart, det är ju mammas pojke =)

Nu är vi lättade och lyckliga blivande föräldrar... Det enda som saknas är nu ett bra namn.. hua så svårt det ska vara då..
Tips?


suger lite på tummen







Är det en vanlig dag....?

Skrivit av Tess: 2010-11-02 | 08:54:39

Ja, det är det väl igentligen, men jag har massor på schemat idag...


Kom hem från Luleå igår och trodde faktiskt det skulle vara mer ångestladdat att komma hem till en 41kvm liten lägenhet, när man spenderat en weekend i ett stort hus. Men helt ärligt, fasen så vi trivs här.
Jag for direkt från flyget till jobbet, men sambon ringde så fort han kom hem o berättade hur mycket han faktiskt trivs i vår lägenhet. Skönt! Speciellt med tanke på att vi är bunden till den fram till Oktober nästa år ;)

Idag är jag ledig, och varför vaknar man alltid så himla tidigt då? Hur som helst så är det väl bra, jag kanske tillomed hinner dammsuga innan jag sticker ut på dagens äventyr..

Halv tre är det dags för Ultraljud dessutom, känns riktigt spännande. Speciellt nu när den lille sparkar konstant, helt otroligt! Nu hoppas vi ju bara att allt ser bra ut, och att de kan se vad det är för nån förståss ;)

spännande dag..



RSS 2.0